Mittkampen avgjord!

I år har Mälardalens och V-Dals Beagleklubbar inbjudit alla klubbar i Region Mitt till en tävling om bästa harhund under ett tvådagarsprov på respektive hemmaplan. HAR-SM regler gällde. Syftet var att skapa nyttiga aktiviteter då det vanliga Regionstävlingen ställts in liksom flera ordinarie tävlingar därefter under säsongen pga Covid-19. Varje klubb fick anmäla två tävlande. Ett KM inom klubben med gemensamma startdagar var det vanligaste att välja från. Deltagande tävlande blev från MBlK J Släntens Lukas (Leif Karlsson, Hallstavik) samt J Hebbelyckans Zvea (Robert Lindström, Västerås). Från V-Dal deltog J SE CH o NO VCH Swed Pack´s  Riddare Hangover (Christer Sarnak, Arvika) Tävlingarna gick över två dagar per hund i Enköpingstrakten (MBlk) samt Arvika/Charlottenberg 2-3/11 2020.

I båda områdena (Uppland och Värmland) rådde svåra förhållande med regn och blåst. Tre duktiga och yngre hundar lyckades dock få till vardera ett fint prisdrev på hare. Till detta adderades för en del extra minuter i nya drev.

Prislista:

  1. Släntens, Lukas (MB), 67,9 p. Uppf. Ragnar Tauson
  2. Swed Pack´s Riddare, Hangover (V-D), 58,8 p. Uppf. Ewa Svedare/Anders Riddaregard
  3. Hebbelyckans, Zvea (MB) 45,0 p. Uppf. Andreas Herbertsson

Mälardalens Beagleklubb gratulerar Lukas och Leif till en mkt fin insats och vinnare av pokalen för ”Mittkampen 2020” samt de andra två deltagarna för mkt goda insatser.

Ragnar Tauson ordf. Kommissarie MBlk

Kommentera